3 Nisan 2021 Cumartesi

Kıymalı İçli Börek Tarifi

 

Kıymalı İçli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 300 gram kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Kıymalı İçli Börek Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı uygun bir tencereye alıyoruz. Yağ ilave edip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ilave ediyoruz.
  • Salça tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz 10-15 dk orta ateşte pişiriyoruz.
  • Mantarı doğrayıp ayrı bir tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra kıymaya ilave edip karıştırıyoruz.
  • Hamuru için un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  • Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu 40-45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  • İçine kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz.
  • Kenarlarını çatalla bastırarak kapatıyoruz.
  • Kızgın yağda orta ateşte kızartıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder