5 Nisan 2021 Pazartesi

Çıtır Mantı Tarifi

 

Çıtır Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • Üçgen halde kesilmiş 1 paket yufka
  • 200 gram kıyma
  • 1 küçük soğan
  • Karabiber, tuz

Üzeri için ;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Bir cimdik kekik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak

    Çıtır Mantı Tarifi Yapılışı

  • Üçgen yufkaları 4 parçaya kestim.
  • Dilerseniz bütün şekilde de temin edip küçük parçalara bölebilirsiniz.
  • Soğanı rendeledim.
  • Kıyma, baharat ve tuzla güzelce yoğurdum.
  • Kestiğim yufkalara bir parça kıyma yerleştirip rulo şeklinde sardım.
  • Önceden ısıttığım 180 ° fırında 20-25 dk pişirip servis tabağına transfer ettim.
  •  Sosu için 1 yk salça, 2 yk zeytinyağ bir cimdik kekik hepsini tavada kavurdum.
  • 1 sb yoğurt ve bir diş rendelenmiş sarımsağı çırptım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sos gezdirip afiyetle tükettik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder