Çıtır Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- Üçgen halde kesilmiş 1 paket yufka
- 200 gram kıyma
- 1 küçük soğan
- Karabiber, tuz
Üzeri için ;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Bir cimdik kekik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
Çıtır Mantı Tarifi Yapılışı
- Üçgen yufkaları 4 parçaya kestim.
- Dilerseniz bütün şekilde de temin edip küçük parçalara bölebilirsiniz.
- Soğanı rendeledim.
- Kıyma, baharat ve tuzla güzelce yoğurdum.
- Kestiğim yufkalara bir parça kıyma yerleştirip rulo şeklinde sardım.
- Önceden ısıttığım 180 ° fırında 20-25 dk pişirip servis tabağına transfer ettim.
- Sosu için 1 yk salça, 2 yk zeytinyağ bir cimdik kekik hepsini tavada kavurdum.
- 1 sb yoğurt ve bir diş rendelenmiş sarımsağı çırptım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sos gezdirip afiyetle tükettik.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder