Efsane Badem Şekerlemesi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram soyulmamış badem
- 100 ml su (1 çay bardağına yakın)
- 150 gram şeker ( dolu dolu 8 çorba kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı tarçın (tepeleme olmasın)
Efsane Badem Şekerlemesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ocağın en küçük gözünü kullanmak üzere, yanmaz bir tencereye suyu ve şekeri alın.
- Şeker eriyince bademleri katın ve karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca tarçını katın ve sürekli karıştırın.
- Ortalama 15 dakika içinde önce koyu bir kıvam alacak, daha sonra un gibi topaklanmaya başlayacak.
- Karıştırmaya devam ettikçe, bu defa 5 dakika içinde dibinden karamelize olmaya başladığını göreceksiniz.
- Bademlerin her tarafı karamelize olmadan ocağın altını söndürün. (eğer her tarafının karamelize olmasını beklerseniz, bademleri birbirinden ayırmanız çok zor olur. ).
- Bademleri hızlıca yağlı kağıda dökün ve iki çatal yardımıyla bademleri birbirinden ayırın.
- Katılaşmış şekerleri ayıklayın.
Çıtır çıtır yiyin😋.
Afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder