Çilek Soslu Enfes Tart Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 çay bardağı un
Kreması için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 vanilya
- 2,5 yemek kaşığı un
Çilek sosu için;
- 1 su bardağı çilek
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Çilek Soslu Enfes Tart Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kekimizi hazırlayalım.
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
- Üzerine ılık sütü ve sıvı yağıda ekleyip şeker eriyene kadar çırpalım.
- Un ,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz.
- Tart kalıbımızı yağlıyoruz ve yağlanmış tart kalıbına harcımızı döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 30 dk kadar pişirelim.
- Kürdan yardımıyla pişmesini kontrol edebiliriz kürdan temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiştir.
- Fırından çıkan kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
- Kreması için bir tencereye tüm malzemeleri katıp kıvam alıncaya kadar çırparak pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimizi soğuduktan sonra tart kalıbından ters çevirelim ve soğuyan muhallebiyi üzerine dökelim.
- Daha sonra buzdolabına atalım ve sosumuzu yapalım.
- Çilekli sosumuz için bir tencereye tüm malzemelerimizi ekleyelim ve karıştıralım.
- Jöle gibi bir kıvam olacaktır.
- Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra buzdolabından çıkarıp tartımızın üstüne sosumuzu ekleyelim.
- 2-3 saat daha buzdolabında bekletelim. Sonuç enfes :) tercihen üzerine çilek dilimleri dizebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder