10 Nisan 2021 Cumartesi

Efsane Bir lezzet Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi

 

Efsane Bir lezzet Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet havuç
  • 3 adet kabak
  • 340 gram konserve mısır
  • 10 adet ortaboy kornişon turşu
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • Dereotu

Sosu için;

  • Yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Mayonez
  • Karabiber
  • Tuz

    Efsane Bir lezzet Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak havuçları rendeleyelim ve sıvı yağda 3-4 dakika soteleyelim soğuması için kıyıya alalım.
  • Ardından kabakları soteleyelim ve soğuması için kıyıya alalım.
  • Biber ve kornişon turşuları minik minik doğrayalım.
  • Kabımıza havuçları, kabağı, mısırı, turşuyu ve dereotunu alalım.
  • Sos için gerekli kadar yoğurdu ayrı bir kaba alalım üzerine mayonez, karabiber, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştıralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder