19 Nisan 2021 Pazartesi

Efsane Lezzet Pırasa (Beşamal Soslu) Tarifi

 

Efsane Lezzet Pırasa (Beşamal Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos

  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz 

    Efsane Lezzet Pırasa (Beşamal Soslu) Tarifi Yapılışı

Üzeri için Rendelenmiş 1 kase kaşar

  • Öncelikle pırasalar yıkayıp süzüyoruz ve ince ince doğranır olabildiğince ince küçük doğruyoruz,.
  • Havuçlar rende yapılır.
  • Bi tavaya tereyağı ve sıvı yağ alınır eriyince üzerine pırasa ve havuçlar alınır 5-7 dakika kavrulur, pırasalar biraz pişince kare borcama alınır.
  • Beşamel sos için sos tavasına sıvı yağ, tereyağı ve un alınır unun kokusu çıkana kadar kavrulur ve karıştırılarak süt eklenir (sütü eklerken devamlı karıştırıyoruz topaklanmaması için )
  • Üzerine karabiber, tuz eklenir kaynayınca 2 dakika daha kaynatılıp altını kapatıyoruz.
  • Pırasanın üzerine döküyoruz daha üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpiyoruz.
  • 250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, afiyet olsun deneyeceklere harika bir tarif muhakkak denemelisiniz 🥰şiddetle tavsiye ediyorum 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder