Efsane Lezzet Pırasa (Beşamal Soslu) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo pırasa
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel sos
- 1 bardak süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Efsane Lezzet Pırasa (Beşamal Soslu) Tarifi Yapılışı
Üzeri için Rendelenmiş 1 kase kaşar
- Öncelikle pırasalar yıkayıp süzüyoruz ve ince ince doğranır olabildiğince ince küçük doğruyoruz,.
- Havuçlar rende yapılır.
- Bi tavaya tereyağı ve sıvı yağ alınır eriyince üzerine pırasa ve havuçlar alınır 5-7 dakika kavrulur, pırasalar biraz pişince kare borcama alınır.
- Beşamel sos için sos tavasına sıvı yağ, tereyağı ve un alınır unun kokusu çıkana kadar kavrulur ve karıştırılarak süt eklenir (sütü eklerken devamlı karıştırıyoruz topaklanmaması için )
- Üzerine karabiber, tuz eklenir kaynayınca 2 dakika daha kaynatılıp altını kapatıyoruz.
- Pırasanın üzerine döküyoruz daha üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpiyoruz.
- 250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, afiyet olsun deneyeceklere harika bir tarif muhakkak denemelisiniz 🥰şiddetle tavsiye ediyorum 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder