19 Nisan 2021 Pazartesi

Osmanlı Mutfağında 15.Yüzyılda Kayıtlara Giren Nergise-i Dane Tarifi

 

Osmanlı Mutfağında 15.Yüzyılda Kayıtlara Giren Nergise-i Dane Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak pirinç
  • 1 baş soğan
  • 350 gram kuşbaşı dana eti kullandım ben sizler kuzu eti de kullanabilirsiniz
  • 2 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 buçuk su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz ve karabiber

    Osmanlı Mutfağında 15.Yüzyılda Kayıtlara Giren Nergise-i Dane Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kuşbaşı etimizi ( ben dana eti kullandığım için önceden haşladım)yağını ve tuzunu ekleyip kavuralım.
  • Etimiz suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra küçük doğranmış soğan ve halka halka kesilen havucu ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar kavuralım.
  • Son olarak haşlanmış nohut ve pirincimizi ve suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Demlendikten sonra servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Sevgiler ☺️🌺💐🙏.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder