Osmanlı Mutfağında 15.Yüzyılda Kayıtlara Giren Nergise-i Dane Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bardak pirinç
- 1 baş soğan
- 350 gram kuşbaşı dana eti kullandım ben sizler kuzu eti de kullanabilirsiniz
- 2 adet havuç
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 buçuk su bardağı et suyu
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz ve karabiber
Osmanlı Mutfağında 15.Yüzyılda Kayıtlara Giren Nergise-i Dane Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kuşbaşı etimizi ( ben dana eti kullandığım için önceden haşladım)yağını ve tuzunu ekleyip kavuralım.
- Etimiz suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra küçük doğranmış soğan ve halka halka kesilen havucu ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar kavuralım.
- Son olarak haşlanmış nohut ve pirincimizi ve suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Demlendikten sonra servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Sevgiler ☺️🌺💐🙏.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder