Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Un
Elmalı iç:
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
- Portakal kabuğu rendesi
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Kurabiyenin yapılışı:Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Hamurun bir kısmını kenara ayıralım. (üçte biri kadar)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalıba yerleştirelim.
- Temiz bir sarımsak ezeceğiyle hamurun ortasına bastıralım ve çukur oluşturalım.
- Elmalı harçtan 1 tatlı kaşığı koyalım.
- Ayırdığımız hamuru merdaneyle açalım.
- Yıldız kalıpla kesip kurabiyelerin üstüne yerleştirelim.
- 165 derece fırında pişirelim.
- Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra pudra şekeri serpelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder