22 Nisan 2021 Perşembe

Enginarlı Taze Bakla Yemeği Tarifi

 

Enginarlı Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo bakla
  • 6-7 adet enginar
  • 5-6 adet taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pulbiber, un
  • 1 adet limonun suyu

    Enginarlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sebzelerin temizlendikten sonra kararmaması için bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı un, bir adet limon suyu, tuz ekleyin.
  • Ardından aşağıdaki fotoğraflarda görüldüğü gibi enginarlarımızı temizleyip ortasındaki tüylü kısmı küçük bir kaşık yardımıyla oyarak temizleyelim. Ve hazırladınız şu dolu kabın içinde bekletelim.
  • Sonra uygun bir tencereye taze soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp, zeytinyağı ile birlikte kavuralım.
  • Sebzelerin suyunu süzüp tencereye alalım.
  • Baharatlarımızı ekleyelim.
  • Bir tatlı kaşığı un serpin ben bir tatlı kaşığı toz şeker de ekliyorum.Baklanın acısı olmaması için
  • Üzerini hafif geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen yemeğin üzerine ince kıyılmış dereotu serpelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder