Enginarlı Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo bakla
- 6-7 adet enginar
- 5-6 adet taze soğan
- Yarım demet dereotu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, pulbiber, un
- 1 adet limonun suyu
Enginarlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sebzelerin temizlendikten sonra kararmaması için bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı un, bir adet limon suyu, tuz ekleyin.
- Ardından aşağıdaki fotoğraflarda görüldüğü gibi enginarlarımızı temizleyip ortasındaki tüylü kısmı küçük bir kaşık yardımıyla oyarak temizleyelim. Ve hazırladınız şu dolu kabın içinde bekletelim.
- Sonra uygun bir tencereye taze soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp, zeytinyağı ile birlikte kavuralım.
- Sebzelerin suyunu süzüp tencereye alalım.
- Baharatlarımızı ekleyelim.
- Bir tatlı kaşığı un serpin ben bir tatlı kaşığı toz şeker de ekliyorum.Baklanın acısı olmaması için
- Üzerini hafif geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen yemeğin üzerine ince kıyılmış dereotu serpelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder