19 Nisan 2021 Pazartesi

Et Fajita İle Enfes Dürüm Tarifi

 

Et Fajita İle Enfes Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yağsız et

Marimasyon için;

  • 1 su bardağı süt
  • sıvı yağ
  • tuz
  • 3 çay kaşığı kekik
  • bir çay kaşığı ucuyla kimyon
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 orta boy soğan rendesi
  • 3-4 adet sarımsak rendesi
  • dilerseniz pul biber, Ben çok az koydum.

***en önemli püf noktası marinasyonu en az bir buçuk saat buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde dinlenecek sütü iyice çekmiş olacak ki pistiğinde yumuşacık lokum gibi olsun ve daha kolay pişsin.***

Fajitaya ilave edilecek garnitür için;

  • 6-7 adet kapya biber
  • 6-7 adet çarliston biber
  • 1 paket lavaş (hazır kullandm.)

Dürüm sarmak için;

  • Sumak
  • Soğan
  • Domates

    Et Fajita İle Enfes Dürüm Tarifi Yapılışı

  • Jülyen kesilmiş etleri iyice yıkayın, suyu süzüldükten sonra tüm marinasyon malzemelerini ekleyip iyice karıştırın.
  • Ağzını hava almayacak şekilde kapatın ve buzdolabına atın en az bir buçuk saat buzdolabında beklemesi gerekiyor ettin hem tadını alması için hem de piştiğinde aromasını yeterince verebilmesi için.
  • Dinlenen etlerimizi geniş bir kaba alıp altını açalım. Eti sosu ile beraber tencereye alalım.
  • Kaynamaya başlayan etlerimizi altını sıfırlayarak yaklaşık bir buçuk saat pişirin istersen suda pişirebilirsiniz ama ben yavaş pişirdiğim için lokum gibi oluyor bebeğime de yedirebiliyorum. Dürümün içine çok da güzel oluyor döner tadı veriyor siz derseniz yüksek karlı pişirebilirsiniz. Biz yumuşak sevdiğimiz için ben böyle pişirmeyi tercih ediyorum.
  • Etlerimiz piştikten sonra suyunu iyice çekmiş olması gerekiyor üzerine biraz sıvı yağ gezdirin ve jülyen doğradığınız biberleri üzerine ilave edin biraz da biberlere göre tuz ilave edin et iyice karıştırın. Ağzını kapatın altını tam ayar açabilirsiniz biberler biraz öldükten sonra kapatın.
  • Soğumasını bekleyin lavaşlarınızın içine istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Fajitanın üzerine domates sumak soğan çok yakışıyor dilerseniz maydanoz da kullanabilirsiniz ama çok karışık olacağından ben maydanoz kullanmaya gerek duymuyorum. Zaten yeterince aromalı ve lezzetli oluyor maydanozla etin kokusunu daha fazla baktırmak istemiyorum istediğin şekilde lavaşla servis edebilirsiniz. Çok harika bir tarif mutlaka denemenizi tavsiye ederim deneyenlere şimdiden afiyet bal şeker olsun bu lokum gibi tarifim🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder