İftara Yapabileceğiniz Herkesten Tam Not Alacak Bir Çorba Tavuklu Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 parça tavuk göğsü (100 gram kadar)
- 4 tane kültür mantar
- 1.5 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 6 su bardağı soğuk su
- 1 .5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru dere otu yada taze dereotu
- Muskat cevizi biraz ama şart değil
- 1 diş sarımsak
- 5-6 dal yeşil soğanın sapı
- 3 yemek kaşığı kuskus
- 100 gram krema
- Yarım çay kaşığı karabiber
İftara Yapabileceğiniz Herkesten Tam Not Alacak Bir Çorba Tavuklu Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Bir tencereye tereyağını ve tavuk göğsü nü alalım daha sonra unu ilave edip kavuralım .
- Kokusu çıkan unun üzerine rendelenmiş sarımsağı ve ufak doğradığımız mantarı ilave edip bi kaç kez çevirelim .
- Daha sonra suyu ve kuskusu ilave edip karıştıralım .
- Son olarak tuzu ,dereotunun ,muskat cevizi rendesi karabiberi ilave edip karıştıralım .
- 10 dk kaynatalım daha sonra kremayı ve soğanı katalım pişen çorbanın içinden eti alıp küçük küçük parçalayalım.
- Tekrar içine katalım.Not : çorba koyu olursa sıcak su katabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder