28 Nisan 2021 Çarşamba

Etli Bulgur Pilavı (Zerdeçallı) Tarifi

 

Etli Bulgur Pilavı (Zerdeçallı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 10 gr et
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Etli Bulgur Pilavı (Zerdeçallı) Tarifi Yapılışı

  • Soğanlanlarımızı yemeklik doğrayalım.
  • Ardından etlerimizi de ufak ufak doğrayalım bir köşede soteleyelim.
  • Bulgurumuzu yıkayıp tenceremize alalım harmanladıktan sonra baharatları ilave edip sıcak su ilave ettikten sonra pişmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra da demlenmeye bırakalım herkese afiyet olsun 💜.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder