28 Nisan 2021 Çarşamba

Ev Yapımı Ramazan Pidesi) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket kuru maya ( 1 tatlı kaşığı kadar)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Hafif poğaçamsı bir tadı olsun istiyorsanız ekleyebilirsiniz)

Üstüne sürmek için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Yapılışı

  • Uygun bir karıştırma kabına maya, şeker ve su alınarak iyice karıştırılır ve üzeri streçlenerek 10 dakika kadar aktifleşmesi için bekletilir.
  • Sonra unun bir kısmı ve diğer malzemeler de eklenip 10-15 dakika kadar yoğurulur.
  • Un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşakça bir hamur elde edilir. Ardından üzeri streçlenerek 1 saat kadar mayalanması beklenir. Hamur kendinin en az iki katı olana kadar mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur bir kaç kere daha yoğrularak havası alınır.
  • Sonra üstüne sürmek için hazırladığımız süt, yağ, yumurta karışımıyla elimiz hafifçe ıslatılıp yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanıp hafif unlanmış tepside hamur büyütülüp, parmakların ucu ile bastırılarak pide şekli verilir.
  • 20 dakika kadar da tepside mayalanan pidenin üstüne yumurta sarılı karışım sürülür ve şeklin belirgin olması için tekrar üzerinden geçilir.
  • Son olarak susam, çörek otu serpilip 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir. İyice kızarınca fırından çıkarılıp (kuruysa) üstüne hafif su serpilir.
  • Temiz bir bezin içinde soğuyana kadar bekletilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder