18 Nisan 2021 Pazar

Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 300 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

    Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Nohutları bir gece önceden ıslatın.
  • Eti küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp iki yemek kaşığı sıvı yağ da kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Soğanı doğrayıp yeterli miktarda sıvı yağ da kavurun.
  • Salça ve baharatları ekleyip salçanın kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
  • Ardından etleri ve suyunu süzdüğünüz nohutları ekleyip karıştırın.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak 40 dakika kadar pişmeye bırakın.
  • Nohutun cinsine göre pişme kıvamı ve yemeğin suyunun buharlaşıp azalmasını dikkate alarak sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder