Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 300 gram dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
- Sıvı yağ
- Tuz
Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
- Nohutları bir gece önceden ıslatın.
- Eti küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp iki yemek kaşığı sıvı yağ da kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Soğanı doğrayıp yeterli miktarda sıvı yağ da kavurun.
- Salça ve baharatları ekleyip salçanın kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
- Ardından etleri ve suyunu süzdüğünüz nohutları ekleyip karıştırın.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak 40 dakika kadar pişmeye bırakın.
- Nohutun cinsine göre pişme kıvamı ve yemeğin suyunun buharlaşıp azalmasını dikkate alarak sıcak su ekleyebilirsiniz.
Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder