19 Nisan 2021 Pazartesi

Etli PatIıcan Güveç Tarifi

 

Etli PatIıcan Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg patlıcan
  • 300 gram kuzu eti
  • Bir parça kuyruk yağı (Yemeğe lezzet verir)
  • 1 baş sarımsak
  • 1 büyük boy kurusoğan
  • 3-4 tane yeşil biber (acı biberde kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (birazda tereyağ olursa dahada lezzetli olur)
  • 4-5 tane domates kabukları soyulmuş doğranmış
  • 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
  • Tuz

    Etli PatIıcan Güveç Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanların kabuklarını soyup küpler halinde doğrayalım tuzlu suda bekletelim.
  • Siyah suyu çıktıktan sonra tekrar yıkayıp süzgece alalım.
  • Sarımsakları soyup hazır edelim.
  • Soğanı biberi ve domatesi doğrayıp hazır edelim.
  • Güveci ocağa alalım.
  • Kuyruk yağını minik minik doğrayıp güvece koyalım.
  • Ocağı açıp yağlar küçülene kadar eritelim.
  • Kuzu etini ilave edip kavuralım.
  • Et pişmeye yakın üzerine kat kat soğan biber ikiye böldüğümüz sarımsakları ve patlıcanları ilave edelim.
  • Domatesleri üzerini kapatacak şekilde koyalım.
  • Salçayı hafif sulandırıp üzerine gezdirelim.
  • Tuzunu atıp kapağını kapatalım(dilerseniz pulbiber karabiber ekleyebilirsiniz).
  • Kendi suyunda kısık ateşte patlıcan ve etler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Güvecin özelliği kendi suyunda pişmesidir böyle hem daha lezzetli olur. Siz duruma göre ilave edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder