Etli PatIıcan Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg patlıcan
- 300 gram kuzu eti
- Bir parça kuyruk yağı (Yemeğe lezzet verir)
- 1 baş sarımsak
- 1 büyük boy kurusoğan
- 3-4 tane yeşil biber (acı biberde kullanabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (birazda tereyağ olursa dahada lezzetli olur)
- 4-5 tane domates kabukları soyulmuş doğranmış
- 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
- Tuz
Etli PatIıcan Güveç Tarifi Yapılışı
- Patlıcanların kabuklarını soyup küpler halinde doğrayalım tuzlu suda bekletelim.
- Siyah suyu çıktıktan sonra tekrar yıkayıp süzgece alalım.
- Sarımsakları soyup hazır edelim.
- Soğanı biberi ve domatesi doğrayıp hazır edelim.
- Güveci ocağa alalım.
- Kuyruk yağını minik minik doğrayıp güvece koyalım.
- Ocağı açıp yağlar küçülene kadar eritelim.
- Kuzu etini ilave edip kavuralım.
- Et pişmeye yakın üzerine kat kat soğan biber ikiye böldüğümüz sarımsakları ve patlıcanları ilave edelim.
- Domatesleri üzerini kapatacak şekilde koyalım.
- Salçayı hafif sulandırıp üzerine gezdirelim.
- Tuzunu atıp kapağını kapatalım(dilerseniz pulbiber karabiber ekleyebilirsiniz).
- Kendi suyunda kısık ateşte patlıcan ve etler yumuşayana kadar pişirelim.
- Güvecin özelliği kendi suyunda pişmesidir böyle hem daha lezzetli olur. Siz duruma göre ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder