Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su ;Unun markasına göre değişebilir ölçü)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant may1/2 (yarım) çay bardağı su (mayayı eritmek için)
Pidenin üzerine
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- Çörek otu susam
Ekmeğin üzerine şifa bulaması için
- 1/2 (yarım) çay bardağı soğuk su
- 1 tatlı kaşığı un
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
- Unu yoğurma kabına alıp suyunu azar azar ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Kıvam alınca suda eriştiğinizde mayayı ekleyip 5 dakika kadar iyice yoğuruyoruz.
- Kıvam alınca tuzu da ekleyip yine bir 5 dakika yoğuruyoruz.
- Ele yapılan yumuşak bir hamur olacak. Yoğurma bitince üzerini örtüp 1 saat mayalandırıyoruz.
- Bir saatin sonunda hafif alttan üste doğru hamurun havasını alıyoruz.
- İki beze yaptı üzerini örtüp 30 dakika dinlendiriyoruz.
- Dinlenen bezeleri pide için elimizle bastırarak açıp pide şekli veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı süt karışımını sürüyoruz.
- 200 derece ısınmış fırında pişiriyoruz.
- Ekmek için de ekmek şekli verip 30 dakika kadar bekletiyoruz.
- Üzerine hazırladığımız şifa bulamacını sürüp keskin bir bıçakla hızlıca uzunlamasına bir kesik atıyoruz.
- Üzerine çörek otu susam serpip 200 derece ısınmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder