19 Nisan 2021 Pazartesi

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su ;Unun markasına göre değişebilir ölçü)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant may1/2 (yarım) çay bardağı su (mayayı eritmek için)

Pidenin üzerine

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • Çörek otu susam

Ekmeğin üzerine şifa bulaması için

  • 1/2 (yarım) çay bardağı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı un

    Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Unu yoğurma kabına alıp suyunu azar azar ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Kıvam alınca suda eriştiğinizde mayayı ekleyip 5 dakika kadar iyice yoğuruyoruz.
  • Kıvam alınca tuzu da ekleyip yine bir 5 dakika yoğuruyoruz.
  • Ele yapılan yumuşak bir hamur olacak. Yoğurma bitince üzerini örtüp 1 saat mayalandırıyoruz.
  • Bir saatin sonunda hafif alttan üste doğru hamurun havasını alıyoruz.
  • İki beze yaptı üzerini örtüp 30 dakika dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen bezeleri pide için elimizle bastırarak açıp pide şekli veriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı süt karışımını sürüyoruz.
  • 200 derece ısınmış fırında pişiriyoruz.
  • Ekmek için de ekmek şekli verip 30 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Üzerine hazırladığımız şifa bulamacını sürüp keskin bir bıçakla hızlıca uzunlamasına bir kesik atıyoruz.
  • Üzerine çörek otu susam serpip 200 derece ısınmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder