Etli Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- Yarım kilo taze fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı domates püresi (isteğe bağlı ben dondurudan kullandığım için koymadım)
- Kaynamış su
- Tuz
- Pulbiber
Etli Taze Fasulye Tarifi Yapılışı
- Fasulyeleri yıkayıp ayıklayalım ve doğrayalım. (ben bu tarifte kış için hazırladığım domatesli fasulyemi dondurucudan kullandım).
- Tenceremize yağ ve eti koyup üzerine bir bardak su ilave edip orta ateşte etlerimizi kapağı kapalı olarak pişirelim.
- Suyunu tamamen çeken etin üzerine yemeklik doğranan kuru soğan eklenip güzelce kavrulur.
- Üzerine 1 yemek kaşığı salça ilave edip çiğ kokusu gidene kadar kavuralım ve fasulyeyi ilave edelim altını kısıp kapağını kapatarak bi 10 dakika kadar pişirelim fasulye kendi suyunu salsın.
- Daha sonra tuz ve pulbiberi ilave edip kaynar suyu ilave edelim yaklaşık 3- 4 bardak kadar altını kısıp kapağı kapalı olarak pişirelim yaklaşık 40 dk kadar.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder