19 Nisan 2021 Pazartesi

Etli Taze Fasulye Tarifi

 

Etli Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı domates püresi (isteğe bağlı ben dondurudan kullandığım için koymadım)
  • Kaynamış su
  • Tuz
  • Pulbiber  

    Etli Taze Fasulye Tarifi Yapılışı

  • Fasulyeleri yıkayıp ayıklayalım ve doğrayalım. (ben bu tarifte kış için hazırladığım domatesli fasulyemi dondurucudan kullandım).
  • Tenceremize yağ ve eti koyup üzerine bir bardak su ilave edip orta ateşte etlerimizi kapağı kapalı olarak pişirelim.
  • Suyunu tamamen çeken etin üzerine yemeklik doğranan kuru soğan eklenip güzelce kavrulur.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı salça ilave edip çiğ kokusu gidene kadar kavuralım ve fasulyeyi ilave edelim altını kısıp kapağını kapatarak bi 10 dakika kadar pişirelim fasulye kendi suyunu salsın.
  • Daha sonra tuz ve pulbiberi ilave edip kaynar suyu ilave edelim yaklaşık 3- 4 bardak kadar altını kısıp kapağı kapalı olarak pişirelim yaklaşık 40 dk kadar.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder