Saray Helvası (Pişmaniye Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 150 gram eritilmiş tereyağı (ben yarısını margarin yarısını tereyağı kullandım)
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Üzeri için :
- Bitter çikolata (benmari usulü eritilecek)
Saray Helvası (Pişmaniye Tadında) Tarifi Yapılışı
- 3 su bardağı unumuzu eleyerek geniş ve derin bir tencereye alalım.
- 20 dakika kadar sürekli karıştırarak un kokusu çıkana kadar kavuralım. (unun rengi beyaz kalacak buna dikkat edelim. ).
- Yağımızı sos tavasında eritelim.
- Kavrulan unumuza ekleyelim ocağın altı açık şekilde 2-3 dakika yağı una yedirelim.
- Ardından ocağın altını kapatalım. Pudra şekerimizi ve vanilyamızı eleyerek ekleyelim. Kaşıkla yada elimizle güzelce karıştıralım.
- Ben cup kek kalıbı kullandım. Siz dilerseniz borcama boşaltabilirsiniz helvayı.
- Kalıplara eşit şekilde paylaştırıp su bardağının altıyla iyice bastıra bastıra helvayı sıkıştırdım.
- Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıp 2 saat bekletelim.
- Ardından kalıptan çıkarıp benmari usulü erittiğimiz çikolatayı üzerine kaşıkla dökelim. (çikolatasızda çok güzel oluyor).
- Dolapta 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.
Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder