19 Nisan 2021 Pazartesi

Saray Helvası (Pişmaniye Tadında) Tarifi

 

Saray Helvası (Pişmaniye Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 150 gram eritilmiş tereyağı (ben yarısını margarin yarısını tereyağı kullandım)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Üzeri için :

  • Bitter çikolata (benmari usulü eritilecek)

    Saray Helvası (Pişmaniye Tadında) Tarifi Yapılışı

  • 3 su bardağı unumuzu eleyerek geniş ve derin bir tencereye alalım.
  • 20 dakika kadar sürekli karıştırarak un kokusu çıkana kadar kavuralım. (unun rengi beyaz kalacak buna dikkat edelim. ).
  • Yağımızı sos tavasında eritelim.
  • Kavrulan unumuza ekleyelim ocağın altı açık şekilde 2-3 dakika yağı una yedirelim.
  • Ardından ocağın altını kapatalım. Pudra şekerimizi ve vanilyamızı eleyerek ekleyelim. Kaşıkla yada elimizle güzelce karıştıralım.
  • Ben cup kek kalıbı kullandım. Siz dilerseniz borcama boşaltabilirsiniz helvayı.
  • Kalıplara eşit şekilde paylaştırıp su bardağının altıyla iyice bastıra bastıra helvayı sıkıştırdım.
  • Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıp 2 saat bekletelim.
  • Ardından kalıptan çıkarıp benmari usulü erittiğimiz çikolatayı üzerine kaşıkla dökelim. (çikolatasızda çok güzel oluyor).
  • Dolapta 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.
  • Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder