15 Nisan 2021 Perşembe

Ev Usulü Adana Kebap Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 4 adet orta boy soğan
  • 6 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı kimyon, toz kırmızı biber, pulbiber, karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuyruk yağı

    Yapılışı

  • İlk olarak derin bir kaseye 500 gram dana kıymayı alıyoruz.
  • Üzerine rondodan geçirdiğimiz 4 adet orta boy soğan, 6 adet yeşil biber ve 1 adet kapya biberi ekliyoruz.
  • 1 er yemek kaşığı domates ve biber salçalarını, 2 yemek kaşığı galeta unu, bir tatlı kaşığı tuz ve birer çay kaşığı karabiber, kimyon, toz kırmızı biber ve pulbiberi ekleyerek elimizle yoğuruyoruz.
  • Son olarak bir yemek kaşığı kuyruk yağını ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Kıymalı karışımdan portakal büyüklüğünde parçalar alıyoruz.
  • Elimizle uzun şekiller verip çöp şişe geçiriyoruz.
  • Kebapları yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  • Kebapları önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü pişiriyoruz.
  • Ev usulü adana kebapı lavaş, doğranmış marul, soğan ve mor lahana ile servis ediyoruz. Ev usulü adana kebap hazır. Afiyet olsun. 🌯

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder