Malzemeler
- 500 gr dana kıyma
- 4 adet orta boy soğan
- 6 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 er çay kaşığı kimyon, toz kırmızı biber, pulbiber, karabiber
- 1 yemek kaşığı kuyruk yağı
Yapılışı
- İlk olarak derin bir kaseye 500 gram dana kıymayı alıyoruz.
- Üzerine rondodan geçirdiğimiz 4 adet orta boy soğan, 6 adet yeşil biber ve 1 adet kapya biberi ekliyoruz.
- 1 er yemek kaşığı domates ve biber salçalarını, 2 yemek kaşığı galeta unu, bir tatlı kaşığı tuz ve birer çay kaşığı karabiber, kimyon, toz kırmızı biber ve pulbiberi ekleyerek elimizle yoğuruyoruz.
- Son olarak bir yemek kaşığı kuyruk yağını ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Kıymalı karışımdan portakal büyüklüğünde parçalar alıyoruz.
- Elimizle uzun şekiller verip çöp şişe geçiriyoruz.
- Kebapları yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Kebapları önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü pişiriyoruz.
- Ev usulü adana kebapı lavaş, doğranmış marul, soğan ve mor lahana ile servis ediyoruz. Ev usulü adana kebap hazır. Afiyet olsun. 🌯
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder