Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 500 gram mantarı
- 3 yemek kaşığı un
- 500 ml süt (2 buçuk su bardağı felan)
- 3 su bardağı su ( et suyu ve ya tavuk suyu varsa tercih edilmeli)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ,karabiber
- Sıvı yağ
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak soğanları rondodan geçirin ve biraz sıvı yağında kavurun .
- Daha sonra küçük küçük doğranmış mantarları ve sarımsağı ekleyin kavurun.
- Çorbayı yapacağınız tencereye tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun.
- Kavrulunca sütü ve suyu ekleyin karıştıra karıştıra kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca orta ateşe alın ve kavrulmuş mantar karışımınıda ekleyin.
- Et yada tavuk suyu varsa lezzet katacaktır. Yoksa bulyon da olabilir.
- Birlikte yaklaşık 15 dakika daha kaynasın.
- En son tuz karabiberi atın.
- Süt olduğu için dibi yanmaması için ara sıra karıştırın.
Afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder