15 Nisan 2021 Perşembe

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

 

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 500 gram mantarı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt (2 buçuk su bardağı felan)
  • 3 su bardağı su ( et suyu ve ya tavuk suyu varsa tercih edilmeli)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ,karabiber
  • Sıvı yağ

    Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak soğanları rondodan geçirin ve biraz sıvı yağında kavurun .
  • Daha sonra küçük küçük doğranmış mantarları ve sarımsağı ekleyin kavurun.
  • Çorbayı yapacağınız tencereye tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun.
  • Kavrulunca sütü ve suyu ekleyin karıştıra karıştıra kaynatın.
  • Kaynamaya başlayınca orta ateşe alın ve kavrulmuş mantar karışımınıda ekleyin.
  • Et yada tavuk suyu varsa lezzet katacaktır. Yoksa bulyon da olabilir.
  • Birlikte yaklaşık 15 dakika daha kaynasın.
  • En son tuz karabiberi atın.
  • Süt olduğu için dibi yanmaması için ara sıra karıştırın.
  • Afiyet olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder