15 Nisan 2021 Perşembe

Evde Cevizli Ramazan Pidesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağından az fazla soğuk su
  • 2 tatlı kaşığı kurumaya
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz

Üzerine;

  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
  • Susam
  • Tepsiye serpmek için galeta unu

Su bardağı ölçüm 200 ml
Çay bardağı ölçüm 125 ml

Yapılışı

  1. Mayamızı az ılık su ile ıslatıp 5 dakika bekletelim.
  2. Yoğurma kabına unumuzu alalım tuzumuzu ilave edip karıştıralım.
  3. Mayamızı ve suyumuzu da ilave edip güzelce yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuzu ne kadar çok yoğurursak 10 dakika en az pidemiz o kadar güzel olacaktır. Hamurumuz ekmek hamurundan daha yumuşak ele yapışan bir hamur olacak fazla un koymayın.
  5. Yoğrulan hamuru üzerini kapatıp 45 dakika sıcak bir yerde mayalanmaya bırakıyoruz.
  6. Mayalanan hamura cevizimizi karıştırıp güzelce yoğurup iki eşit parçaya ayıriyoruz. Bu hamurdan 2 adet pide çıkıyor.
  7. Tepsimize yağlı kağıt koyup üzerine galete unu serpiyoruz. Hamurumuzun 1 parcasını yuvarlayıp tepsimize alıyoruz ve hamurun üzerine az un serpip üzerini kapatıp 30 dakika tepsi mayası yapıyoruz.
  8. Tepsi mayası gelen pidemizi elimizi yağlayıp parmak ucuyla eşit bir şekilde yayıyoruz. Parmak uçlarıyla pide şekli veriyoruz.
  9. Diğer hamurumuzada aynı islemi uygulayıp üzerine yumurta ve yağ karısımını sürüyoruz. Çörek otu ve susamını serpiyoruz.
  10. Pidemizi önceden ısıtılmış 200 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
    Afiyet olsun 💐💐



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder