Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağından az fazla soğuk su
- 2 tatlı kaşığı kurumaya
- 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
Üzerine;
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
- Susam
- Tepsiye serpmek için galeta unu
Su bardağı ölçüm 200 ml
Çay bardağı ölçüm 125 ml
Yapılışı
- Mayamızı az ılık su ile ıslatıp 5 dakika bekletelim.
- Yoğurma kabına unumuzu alalım tuzumuzu ilave edip karıştıralım.
- Mayamızı ve suyumuzu da ilave edip güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu ne kadar çok yoğurursak 10 dakika en az pidemiz o kadar güzel olacaktır. Hamurumuz ekmek hamurundan daha yumuşak ele yapışan bir hamur olacak fazla un koymayın.
- Yoğrulan hamuru üzerini kapatıp 45 dakika sıcak bir yerde mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamura cevizimizi karıştırıp güzelce yoğurup iki eşit parçaya ayıriyoruz. Bu hamurdan 2 adet pide çıkıyor.
- Tepsimize yağlı kağıt koyup üzerine galete unu serpiyoruz. Hamurumuzun 1 parcasını yuvarlayıp tepsimize alıyoruz ve hamurun üzerine az un serpip üzerini kapatıp 30 dakika tepsi mayası yapıyoruz.
- Tepsi mayası gelen pidemizi elimizi yağlayıp parmak ucuyla eşit bir şekilde yayıyoruz. Parmak uçlarıyla pide şekli veriyoruz.
- Diğer hamurumuzada aynı islemi uygulayıp üzerine yumurta ve yağ karısımını sürüyoruz. Çörek otu ve susamını serpiyoruz.
- Pidemizi önceden ısıtılmış 200 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun 💐💐
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder