Evdeki Sebzelerle Bereket Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 6 tane orta boy mantar
- 1 küçük patates
- 1 dal brokoli (yaklaşık bir yumurta büyüklüğünde)
- 1 küçük havuç
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- Yarım limon
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 5 su bardağı su (varsa 3 bardağını et veya tavuk suyu olarak koyabiliriz)
- İsteğe göre sebze ve su miktarını arttırabilirsiniz
Evdeki Sebzelerle Bereket Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak mantarları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Yine çok küçük doğradığımız patates, havuç, brokoli ve sıcak suyunu koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Bu arada çorbamızın terbiyesini hazırlayalım.
- Bir yumurta, yoğurt ve limonu el blenderıyla çırpıyoruz.
- Kaynayan çorbamızdan 2-3 kaşık sıcak suyu terbiyemizin üzerine koyup ılıştırdıktan sonra terbiyemizi çorbamızın üzerine ekliyoruz.
- 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra tel şehriyemizi ve tuzumuzu ekleyerek 3-4 dakika şehriyeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Çorbamız hazır. Ben bunda et suyu kullandığım için ekstradan yağ kullanmadım. Siz arzu ederseniz üzerine tereyağı veya sıvı yağ kızartıp dökebilirsiniz.
- İsterseniz yağa nane de ilave edebilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize bağlı, afiyet olsun 😌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder