19 Nisan 2021 Pazartesi

Çikolatalı Puding Supangle (Pastane Usulü) Tarifi

 

Çikolatalı Puding Supangle (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 80-100 gr bitter sütlü çikolata
  • 1 su bardağı soğuk su

    Çikolatalı Puding Supangle (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı

  • 1 su bardağı su dondurucuya konur (koyduğunuzu unutmayın ).
  • Uygun tencerede orta ateşte süt şeker un kakao soğuk olarak çırpılır çok kaynatmadan pişirilir göz göz olana kadar karıştırarak ocaktan alınır.
  • Biraz beklenir ılısın.
  • 1 yumurta sarısı az sütle karıştırıp eklenir hızlıca çırpılır ocakta karıştırarak bir iki dk kadar pişirilir.
  • Ocaktan alınır bitter ya da sütlü yada karışık nasıl istenirse çikolata eklenir karıştırılır 1 su bardağı çok soğuk buzlu su eklenir çırpılır.
  • Bardak kup ya da kaselere bölüştürülür ben 6 su bardağına koydum.
  • Ilıyınca buzdolabında bir iki saat soğutulur servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder