Çikolatalı Puding Supangle (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 80-100 gr bitter sütlü çikolata
- 1 su bardağı soğuk su
Çikolatalı Puding Supangle (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı
- 1 su bardağı su dondurucuya konur (koyduğunuzu unutmayın ).
- Uygun tencerede orta ateşte süt şeker un kakao soğuk olarak çırpılır çok kaynatmadan pişirilir göz göz olana kadar karıştırarak ocaktan alınır.
- Biraz beklenir ılısın.
- 1 yumurta sarısı az sütle karıştırıp eklenir hızlıca çırpılır ocakta karıştırarak bir iki dk kadar pişirilir.
- Ocaktan alınır bitter ya da sütlü yada karışık nasıl istenirse çikolata eklenir karıştırılır 1 su bardağı çok soğuk buzlu su eklenir çırpılır.
- Bardak kup ya da kaselere bölüştürülür ben 6 su bardağına koydum.
- Ilıyınca buzdolabında bir iki saat soğutulur servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder