8 Nisan 2021 Perşembe

Fajita (Lavaşı Ve Soslarıyla Birlikte) Tarifi

 

Fajita (Lavaşı Ve Soslarıyla Birlikte) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana bonfile
  • 1 er adet sarı, kırmızı, yeşil kaliforniya biber
  • 2 adet soğan (Beyaz mor farketmez)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı tuz

Marine İçin

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 diş sarımsak rende
  • 1 çay kaşığı tuz kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Kırmızı toz biber

Avokado Sos

  • 1 adet olgun avokado
  • 1 diş sarımsak rende
  • Çeyrek mor soğan
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1-2 dal maydanoz (Kıyılmış)
  • Yarım çay kaşığı tuz

Salsa Sos

  • 2 adet domates
  • Çeyrek mor soğan
  • 1-2 dal maydanoz (Kıyılmış)
  • 1-2 jalapeno (Acı biber minik doğranmış)
  • Her hangi bir acı biber turşusu da olur
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Ekşi Krema Sos

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 fiske tuz

Lavaşı İçin

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un (Yaklaşık)

    Yapılışı

  • Bonfile parmak kalınlığında jülyen doğranır. Marine malzemeleri eklenir ve karıştırılır. Streçlenip buzdolabına 2-3 saat dinlendirilir.
  • Lavaş için malzemeler karıştırıp yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Kapağı kapatılır ve mayalanmaya bırakılır. Hamur iki katına çıkınca yumurtadan küçük bezeler alınır ve yuvarlanır. 10-15 dk dinlendirilir. Her biri küçük pasta tabağı boyutunda açılır ve iki taraflı pişirilir. Çok fazla pişirip kurutmayın.
  • Avokado kabuğundan kaşık yardımıyla çıkarılır. Çatalla ezilir. Minik küpler halinde doğranmış kırmızı soğan limon suyu maydanoz sarımsak ve tuz eklenir karıştırılır. Avokado sos hazır.
  • Salsa sos için domatesin kabukları soyulur. Çekirdekli iç kısımları çıkarılır ve minik küpler halinde doğranır.
  • Maydanoz limon suyu sarımsak acı biber turşusu tuz ve küçük küpler halinde doğranmış mor soğan eklenir. 15-20 dakika sonra aromaları geçince çok daha lezzetli olacaktır.
  • Ekşi kremalı sos için süzme yoğurt mayonez tuz ve limon suyu karıştırılır. Buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  • Etlerin pişeceği tava ısıtılır. Sıcak tavaya etler aktarılır. Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
  • Son olarak bir tatlı kaşığı tereyağ eklenir. Etler pişince bir tabağa alınır. Aynı tavaya sıvı yağ eklenir. Renkli biberler ve soğan jülyen şeklinde doğranır.
  • İlk olarak biberler az tuzla sotelenir. Yumuşadığında soğanlar da eklenir. Soya sosu da ilave edilip pişmeye bırakılır.
  • Yumuşayıp dağılmaması sağlanır. Sonra etler de eklenip 2-3 dakika kadar birlikte sotelenir. Lavaşı ve soslarıyla birlikte servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.
  • Not: Mor soğan büyük olduğu için yarısını sotelemek için kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder