8 Nisan 2021 Perşembe

Tavuk Piccata (Chicken Piccata) İtalyan Klasiği Tarifi

 

Tavuk Piccata (Chicken Piccata) İtalyan Klasiği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tavuk göğsü parçalara bölünmüş üzerine çarpı şeklinde hafif çizik atılmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 1/2 (yarım) limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığından biraz az un
  • 1/2 (yarım) bağ ince kıyılmış maydanoz

Tavukları Bulamak İçin

  • 1/3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Karabiber
  • Tuz

    Yapılışı

  • Tavaya zeytinyağını ilave edip tavukları önlü arkalı renk alana kadar pişirelim.
  • Aynı tavaya tereyağı ekleyip un ilave edip kavuralım.
  • Üzerine tavuk suyunu limon suyunu ve kapariyi ilave edip 1-2 dakika kısık ateşte pişirelim.
  • Tavukları ilave edelim üzerine kıyılmış maydanozu ekleyip 6-7 dakika kısık ateşte kıvam alana dek pişirelim.
  • Arzu ederseniz üzerine bir miktar daha karabiber serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder