Tavuk Piccata (Chicken Piccata) İtalyan Klasiği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tavuk göğsü parçalara bölünmüş üzerine çarpı şeklinde hafif çizik atılmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı kapari
- 1/2 (yarım) limonun suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığından biraz az un
- 1/2 (yarım) bağ ince kıyılmış maydanoz
Tavukları Bulamak İçin
- 1/3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
- Tavaya zeytinyağını ilave edip tavukları önlü arkalı renk alana kadar pişirelim.
- Aynı tavaya tereyağı ekleyip un ilave edip kavuralım.
- Üzerine tavuk suyunu limon suyunu ve kapariyi ilave edip 1-2 dakika kısık ateşte pişirelim.
- Tavukları ilave edelim üzerine kıyılmış maydanozu ekleyip 6-7 dakika kısık ateşte kıvam alana dek pişirelim.
- Arzu ederseniz üzerine bir miktar daha karabiber serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder