Fit Tuzlu Kraker Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı sürülebilir beyaz peynir (veya labne)
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
- İsteğe bağlı sebze çeşnisi, kekik veya fesleğen.
Fit Tuzlu Kraker Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve labne tel çırpıcıyla çırpılır.
- Un hariç malzemeler eklenir.
- Un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Biraz unlanarak açılıp bıçakla kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında 15-16 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder