9 Nisan 2021 Cuma

Karnıyarık Yemeği Tarifi

 

Karnıyarık Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

Karnıyarık:

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ

İç harcı:

  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 350 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Üzerine:

  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kekik

    Karnıyarık Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlar alacalı soyulur.
  • Sıvıyağı ile patlıcanlar kızartılır.
  • Daha sonra yemeklik doğranan soğan sıvı yağda kavrulur.
  • Kıyma eklenir kavrulmaya devam edilir.
  • Salça, pul biber, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilir.
  • Kızarmış patlıcanlar sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama dizilir.
  • Bir çatal ile patlıcanların içi açılır.
  • Kıymalı harç patlıcanlar paylaştırılır.
  • Üzerine domates ve biber koyulur ve bir kasede hazırlanan sos üzerine gezdirilir.
  • 170 derece ısıda üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. ♨️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder