Karnıyarık Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Karnıyarık:
- 4 adet orta boy patlıcan
- Kızartmak için sıvı yağ
İç harcı:
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 350 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzerine:
- 1 adet domates
- 1 adet biber
- 1 tutam maydanoz
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1yemek kaşığı sıvı yağ
- Kekik
Karnıyarık Yemeği Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar alacalı soyulur.
- Sıvıyağı ile patlıcanlar kızartılır.
- Daha sonra yemeklik doğranan soğan sıvı yağda kavrulur.
- Kıyma eklenir kavrulmaya devam edilir.
- Salça, pul biber, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilir.
- Kızarmış patlıcanlar sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama dizilir.
- Bir çatal ile patlıcanların içi açılır.
- Kıymalı harç patlıcanlar paylaştırılır.
- Üzerine domates ve biber koyulur ve bir kasede hazırlanan sos üzerine gezdirilir.
- 170 derece ısıda üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. ♨️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder