20 Nisan 2021 Salı

Focaccia İtalyan Ekmeği Mantar Ve Karamelize Soğanlı Tarifi

 

  • Malzemeler

    • 1 paket instant maya
    • 2 su bardağı ılık su
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 5 su bardağı un (un miktarı unun markasına ve kalitesine göre farklılık gösterebilir kontrollü ilave etmenizi öneririm)Üzeri için
      • 1 yeşil biber
      • 1 kuru soğan
      • 1 çay kaşığı esmer şeker
      • Yarım paket mantar (damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz)
      • Sıvıyağ
      • Tuz

        Yapılışı

      • Karıştırma kabına ılık su şeker ve mayayı koyalım mayanın aktifleşmesini bekleyelim 5 dakika yeterli.
      • Unu tuzu ve sıvı yağı ilave edelim.
      • Pizza hamuru kıvamına gelene kadar ele çok yapışmayan ama çok katıda olmayan bir hamur elde edelim sonra üzerini örtüp hamuru 30 dakika dinlendirelim.
      • Hamur dinlenirken üzerinin malzemelerini hazırlayalım.
      • Biberi soğanı mantarı keselim sıvı yağ döktüğümüz tavada kavuralım mantar suyunu bırakında esmer şekeri dökelim karıştıralım.
      • Mantar suyunu çekince baharatı atıp kavuralım.
      • Dinlenen hamuru pişirme tepsimize alalım istediğiniz şekli verebilirsiniz.
      • Hamurun üzerini sıvı yağlayıp parmağımızla darbeler yapalım.
      • Hazırladığımız mantarlı karışımı üzerine dağıtalım ve fırına verelim.
      • 200 derece fırında 20 dakika kontrollü olarak pişirelim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder