Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un (un miktarı unun markasına ve kalitesine göre farklılık gösterebilir kontrollü ilave etmenizi öneririm)Üzeri için
- 1 yeşil biber
- 1 kuru soğan
- 1 çay kaşığı esmer şeker
- Yarım paket mantar (damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz)
- Sıvıyağ
- Tuz
Yapılışı
- Karıştırma kabına ılık su şeker ve mayayı koyalım mayanın aktifleşmesini bekleyelim 5 dakika yeterli.
- Unu tuzu ve sıvı yağı ilave edelim.
- Pizza hamuru kıvamına gelene kadar ele çok yapışmayan ama çok katıda olmayan bir hamur elde edelim sonra üzerini örtüp hamuru 30 dakika dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken üzerinin malzemelerini hazırlayalım.
- Biberi soğanı mantarı keselim sıvı yağ döktüğümüz tavada kavuralım mantar suyunu bırakında esmer şekeri dökelim karıştıralım.
- Mantar suyunu çekince baharatı atıp kavuralım.
- Dinlenen hamuru pişirme tepsimize alalım istediğiniz şekli verebilirsiniz.
- Hamurun üzerini sıvı yağlayıp parmağımızla darbeler yapalım.
- Hazırladığımız mantarlı karışımı üzerine dağıtalım ve fırına verelim.
- 200 derece fırında 20 dakika kontrollü olarak pişirelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder