20 Nisan 2021 Salı

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

 

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin hamur yumuşak olacak)

Şerbeti için ;

  • 3.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

    Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti 5 dk kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Yumurta ve pudra şekerini güzelce karıştıralım.
  • Ardından sıvı yağ ile irmik ekleyelim.
  • Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  • Unu ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Elimizde şekil verip tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
  • Fırından çıkarınca ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim. Afiyet olsun 💛.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder