Fresh Çilek Soslu Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet güllaç yaprağı
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı tozşeker
- Yarım kilo çilek
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Fresh Çilek Soslu Güllaç Tarifi Yapılışı
- Sütü tencereye alıp üzerine tozşekerini dökün ve hafif sıcak olacak şekilde sütü ısıtın.
- Güllaç yapraklarını küçük borcam tepsisinin boyutunda mutfak makasıyla kesin.
- Tepsiye biraz süt döküp güllaç yaprağı koyun ve yine sütle ıslatın.
- Her koyduğunuz yaprağı sütle ıslatarak tepsiye yerleştirin, kalan sütü üzerine dökün, daha sonra en az iki saat bekletin.
- Servis yapacağınız zaman çilekleri hazırlayın, çileğin yarısını küçük küçük doğrayın.
- Kalan yarısını robotta iki kaşık pudra şekeri ile beraber püre haline getirin.
- Kuplara veya kaseye biraz güllaç tatlısından koyup üzerine doğranmış çilek ve püresinden dökün.
- Tekrar güllaç tatlısından koyarak aynı şekilde doğranmış çilek ve püre dökün.
- En son üzerine dilediğiniz şekilde ( hindistan cevizi gibi ) süsleyerek servis. Yapın, afiyetler olsun 🍓.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder