Nefis Aromasıyla Portakal Ve Kabuğu İle Karışık Reçel Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet portakal kabuğu küçük küçük doğranmış
- 2 adet kabugu soyulmuş küçük küçük dilimlenmiş portakal
- 3 su bardağı tozşeker
- 1 adet portakalın suyu
- 2 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- 3 adet karanfil (tercihe bağlı)
Nefis Aromasıyla Portakal Ve Kabuğu İle Karışık Reçel Tarifi Yapılışı
- Önce portakalları güzelce yıkayalım.
- Kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
- Geniş tencereye alalım üzerine soğuk su ilave edip 10 dk kaynatıp süzelim.
- Bu işlemi 3-4 defa tekrarlayalım (haşlarken kabukların acılığını kontrol ederek yapın).
- Son haşlamadan sonra süzgeçten geçirip üzerine soğuk su gezdirelim.
- Süzülen kabukları yayvan tencereye koyup üzerine toz şeker ve küçük küçük dilimlediğimiz portakalları ilave edelim.
- Su ve portakal suyunuda üzerine gezdirelim.
- Karanfilide atıp şeker eriyinceye kadar kaynatalım.
- Ocağı kapatalım bu şekilde 3-4 saat bekletelim.
- Meyve ve kabuktaki su kendini şerbete bıraksın.
- Tencereyi tekrar ocağa alalım kıvam alana kadar kaynatalım.
- Üzerine biriken köpükleri temizleyelim.
- Son olarak limon suyunu koyup bir kaç taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Uzun süreliğine saklayacaksanız kavanozlara sıcak doldurup kapağını kapatın üzerini sararak vakumlanmasın sağlayın.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder