19 Nisan 2021 Pazartesi

Nefis Aromasıyla Portakal Ve Kabuğu İle Karışık Reçel Tarifi

 

Nefis Aromasıyla Portakal Ve Kabuğu İle Karışık Reçel Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet portakal kabuğu küçük küçük doğranmış
  • 2 adet kabugu soyulmuş küçük küçük dilimlenmiş portakal
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 1 adet portakalın suyu
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 3 adet karanfil (tercihe bağlı)

    Nefis Aromasıyla Portakal Ve Kabuğu İle Karışık Reçel Tarifi Yapılışı

  • Önce portakalları güzelce yıkayalım.
  • Kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
  • Geniş tencereye alalım üzerine soğuk su ilave edip 10 dk kaynatıp süzelim.
  • Bu işlemi 3-4 defa tekrarlayalım (haşlarken kabukların acılığını kontrol ederek yapın).
  • Son haşlamadan sonra süzgeçten geçirip üzerine soğuk su gezdirelim.
  • Süzülen kabukları yayvan tencereye koyup üzerine toz şeker ve küçük küçük dilimlediğimiz portakalları ilave edelim.
  • Su ve portakal suyunuda üzerine gezdirelim.
  • Karanfilide atıp şeker eriyinceye kadar kaynatalım.
  • Ocağı kapatalım bu şekilde 3-4 saat bekletelim.
  • Meyve ve kabuktaki su kendini şerbete bıraksın.
  • Tencereyi tekrar ocağa alalım kıvam alana kadar kaynatalım.
  • Üzerine biriken köpükleri temizleyelim.
  • Son olarak limon suyunu koyup bir kaç taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.
  • Uzun süreliğine saklayacaksanız kavanozlara sıcak doldurup kapağını kapatın üzerini sararak vakumlanmasın sağlayın.
  • Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder