Fırında Çipura Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet çipura balık
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet limon
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı biber
Fırında Çipura Tarifi Yapılışı
- Temizlenmiş balıklar fırın tepsisine alınır. Sarımsak rendelenir zeytinyağı ve baharatlar karıştırılır. Halka şeklinde kesilmiş patates ve soğan tepsiye dizilir.
- Balıkların üzerine kesikler atılır. Hazırlanan sostan balıkların üzerine ve karın bölgelerine sürülür.
- Üzerine ince dilim kesilen limon koyulur. Balıkların üzeri yağlı kağıt ile kapatılır ve alüminyum folyo ile tepsinin üzeri kapatılır.
- 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder