Fırında Ispanak Ve Tavuklu Kremalı Fettucine Tarifi İçin Malzemeler
- 8 parça Fettucine (1 paketten biraz az)
- 1 adet tavuğun göğüsü
- 1 bağ ıspanak
- 1,5 paket krema
- 150 gram rendelenmiş kaşar
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Bir kaç dal taze yeşil soğan
- Karabiber
- Pul biber
- Köri
- Tuz
Fırında Ispanak Ve Tavuklu Kremalı Fettucine Tarifi Yapılışı
- 8 parça fettucine’yi tencerede kaynar suya koyup 15 dk kaynattıktan sonra suyunu süzüp kenara alıyoruz.
- Ispanakları saplarından ayırıp güzelce sirkeli suda bekletip yıkadıktan sonra 1 cm doğruyoruz.
- Tavuk göğüslerini çok büyük olmayacak şekilde kuşbaşı doğruyoruz.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, genişçe bir tavaya sıvı yağı koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Sonra kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini tavaya ilave edip orta/kısık ateşte 15 dk kadar soteliyoruz.
- Üzerine ıspanakları ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.
- Bu arada tuz ve baharatları ilave ediyoruz.
- Ispanak pişmeye yakın, kremanın tamamını döküp pişirmeye devam ediyoruz.
- Krema da piştikten sonra haşladığımız fettucine’yi de ilave edip karıştırıyoruz ve 2 dk sonra ocağı kapatıyoruz.
- Tavuk ıspanak krema ve fettucine’den elde ettiğimiz bu karışımı borcam içine alıyoruz.
- En son üzerine rendelediğimiz kaşarı serip, önceden 180-200 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz.
- Kaşarımız bir az kızardıktan sonra fırından çıkarıp, 10 dk dinlendirdikten sonra, ince ince doğradığımız taze soğanın yeşil kısımlarını üzerine serpiştirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Biz 6 kişilik bir aileyiz ve tam yetiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder