25 Nisan 2021 Pazar

Fırında Ispanak Ve Tavuklu Kremalı Fettucine Tarifi

 

Fırında Ispanak Ve Tavuklu Kremalı Fettucine Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 parça Fettucine (1 paketten biraz az)
  • 1 adet tavuğun göğüsü
  • 1 bağ ıspanak
  • 1,5 paket krema
  • 150 gram rendelenmiş kaşar
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Bir kaç dal taze yeşil soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Köri
  • Tuz

    Fırında Ispanak Ve Tavuklu Kremalı Fettucine Tarifi Yapılışı

  • 8 parça fettucine’yi tencerede kaynar suya koyup 15 dk kaynattıktan sonra suyunu süzüp kenara alıyoruz.
  • Ispanakları saplarından ayırıp güzelce sirkeli suda bekletip yıkadıktan sonra 1 cm doğruyoruz.
  • Tavuk göğüslerini çok büyük olmayacak şekilde kuşbaşı doğruyoruz.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, genişçe bir tavaya sıvı yağı koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Sonra kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini tavaya ilave edip orta/kısık ateşte 15 dk kadar soteliyoruz.
  • Üzerine ıspanakları ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.
  • Bu arada tuz ve baharatları ilave ediyoruz.
  • Ispanak pişmeye yakın, kremanın tamamını döküp pişirmeye devam ediyoruz.
  • Krema da piştikten sonra haşladığımız fettucine’yi de ilave edip karıştırıyoruz ve 2 dk sonra ocağı kapatıyoruz.
  • Tavuk ıspanak krema ve fettucine’den elde ettiğimiz bu karışımı borcam içine alıyoruz.
  • En son üzerine rendelediğimiz kaşarı serip, önceden 180-200 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz.
  • Kaşarımız bir az kızardıktan sonra fırından çıkarıp, 10 dk dinlendirdikten sonra, ince ince doğradığımız taze soğanın yeşil kısımlarını üzerine serpiştirip servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

    Biz 6 kişilik bir aileyiz ve tam yetiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder