10 Nisan 2021 Cumartesi

Fırında Patates Püresi Yatağında Köfte Tarifi

 

Malzemeler

Püre için

  • 4 adet büyük boy patates
  • Yarım çay bardağından biraz az süt
  • Tuz, karabiber

Köfte için

  • 400-450 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı (İsteğe bağlı, kullanmak istemezseniz biraz kimyon kullanabilirsiniz)
  • 4-5 dal maydanoz

Köfteleri kızartmak için

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için

  • 1 büyük domates (Yumuşak olanı seçin)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Köfteleri kızarttığınız arta kalan yağ (Onu kullanmak istemezseniz 1 yemek kaşığı zeytinyağ kullanabilirsiniz)
  • Tuz

Üzeri için

  • Kaşar rendesi veya mozarella

    Yapılışı

  • İlk önce püre için patatesleri haşlayalım.
  • Soyup daha sıcakken içerisine tereyağını, baharatları ilave edip iyice ezelim.
  • Son olarak sütüde ilave edip devam ezelim.
  • Daha sonra borcamın en alt kısmına yayalım.
  • Köfte yapımı için kıyma ve diğer malzemeleri 5 dakika yoğuralım ve ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayalım.
  • Sıvı yağ eklediğiniz tavada hafif kızartalım.
  • Pürenin üzerine dizelim ve biraz pürenin içine bastıralım.
  • Sos için domatesi ve sarımsağı robotta püre haline getirip küçük bir tavaya veya tencereye alalım.
  • Salçasını, baharatları ve köfteleri kızarttığımız arta kalan yağı, suyu ilave edip 5 dakika pişirelim.
  • Köftelerin üzerine sosu dökelim ve 200 derece fırına verip 15-20 dakika pişirelim.
  • Fırından alıp üzerine kaşar serpip tekrar fırına verip kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder