10 Nisan 2021 Cumartesi

Porsiyonluk Kadife Pasta Tarifi

 

Porsiyonluk Kadife Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 Türk kahvesi fincanı sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 10 yemek kaşığı un(dolu dolu koymayın)
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Çeyrek su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım poşet toz krem şanti

    Porsiyonluk Kadife Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kremanızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Bunun için vanilya ve krem şanti hariç verilen malzemeleri karıştırıp ocakta kıvam alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra unun kokusu çıkana kadar biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Krema ılıyınca içerisine vanilya ve krem şantiyi de ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  • Daha sonra kremayı bir sıkma torbasına koyup dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Keki için yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  • Ardından diğer malzemeleri de ekleyip kek harcımızı yağlı kağıt serili orta boy fırın tepsisine döküp yayıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. (çok çabuk pişiriyor kontrol edelim. )
  • Fırından çıkan kek iyice soğuduktan sonra yuvarlak bir kalıpla ya da geniş ağızlı bir su bardağı ile kekten daireler çıkarıyoruz.
  • Servis edeceğimiz tabağa dairelerden birini koyup üzerine krema sıkıyoruz.
  • Tekrar üzerlerine kek koyup krema sıktıktan sonra, bir dilim daha kek koyup krema sıkıyoruz.
  • Üzerlerini süsleyip pastalarımızı buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Ben pastaları üç katlı olarak hazırladım. Siz daha fazla pasta elde etmek isterseniz iki katlı olarakta yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder