Porsiyonluk Kadife Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2 Türk kahvesi fincanı sıvı krema
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 10 yemek kaşığı un(dolu dolu koymayın)
- Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı nişasta
- Çeyrek su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım poşet toz krem şanti
Porsiyonluk Kadife Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kremanızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Bunun için vanilya ve krem şanti hariç verilen malzemeleri karıştırıp ocakta kıvam alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra unun kokusu çıkana kadar biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz.
- Krema ılıyınca içerisine vanilya ve krem şantiyi de ekleyip mikserle çırpıyoruz.
- Daha sonra kremayı bir sıkma torbasına koyup dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
- Keki için yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Ardından diğer malzemeleri de ekleyip kek harcımızı yağlı kağıt serili orta boy fırın tepsisine döküp yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. (çok çabuk pişiriyor kontrol edelim. )
- Fırından çıkan kek iyice soğuduktan sonra yuvarlak bir kalıpla ya da geniş ağızlı bir su bardağı ile kekten daireler çıkarıyoruz.
- Servis edeceğimiz tabağa dairelerden birini koyup üzerine krema sıkıyoruz.
- Tekrar üzerlerine kek koyup krema sıktıktan sonra, bir dilim daha kek koyup krema sıkıyoruz.
- Üzerlerini süsleyip pastalarımızı buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Ben pastaları üç katlı olarak hazırladım. Siz daha fazla pasta elde etmek isterseniz iki katlı olarakta yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder