24 Nisan 2021 Cumartesi

Fırında Sebzeli Güveç (Kızartmadan) Tarifi

 

Fırında Sebzeli Güveç (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı domates biber karışık salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Fırında Sebzeli Güveç (Kızartmadan) Tarifi Yapılışı

  • Patates, havuç ve patlıcanları küp küp doğruyoruz.
  • Patlıcanları tuzlu suda 15-20 dakika bekletiyoruz ki acısı çıksın.
  • Yeşil ve kırmızı biberleri julyen şeklinde doğruyoruz.
  • Fırın tepsisine tüm sebzeleri alıyoruz.
  • Üzerine çok az yağ ve tuz ilave ederek fırınlıyoruz.
  • Bu sırada etleri düdüklü tencerede yarım saat haşlıyoruz.
  • Bir tencerede önce soğanları kavuruyor, üzerine salça ve haşlanmış etleri alıyoruz, kavurup üzerine fırınlanmış sebzeleri ve sıcak su ilavesi yapıyoruz.
  • Bu aşamada isterseniz fırında isterseniz ocakta bir iki taşım kaynatıyoruz.
  • Afiyetler olsun🎈.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder