Fırında Sebzeli Güveç (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 3 adet havuç
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı domates biber karışık salça
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Sebzeli Güveç (Kızartmadan) Tarifi Yapılışı
- Patates, havuç ve patlıcanları küp küp doğruyoruz.
- Patlıcanları tuzlu suda 15-20 dakika bekletiyoruz ki acısı çıksın.
- Yeşil ve kırmızı biberleri julyen şeklinde doğruyoruz.
- Fırın tepsisine tüm sebzeleri alıyoruz.
- Üzerine çok az yağ ve tuz ilave ederek fırınlıyoruz.
- Bu sırada etleri düdüklü tencerede yarım saat haşlıyoruz.
- Bir tencerede önce soğanları kavuruyor, üzerine salça ve haşlanmış etleri alıyoruz, kavurup üzerine fırınlanmış sebzeleri ve sıcak su ilavesi yapıyoruz.
- Bu aşamada isterseniz fırında isterseniz ocakta bir iki taşım kaynatıyoruz.
Afiyetler olsun🎈.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder