21 Nisan 2021 Çarşamba

Fıstıklı Havuç Dilimi Tarifi

 

Fıstıklı Havuç Dilimi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası (470 gr)
  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase iri kıyılmış fıstık

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

    Fıstıklı Havuç Dilimi Tarifi Yapılışı

  • Baklava yufkasının tamamını tezgaha alıp büyük boy yuvarlak borcam büyüklüğünde kesin.
  • Tereyağını eritin ve üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  • Tepsinin tabanına yuvarlak yufkadan 3 adet aralarına yağ sürerek üst üste alın.
  • Bundan sonra diğer parça olanların bir kısmını birer kat dizip aralarını yağlayın.
  • Orta kısmına bir kat daha yuvarlak yufkadan yerleştirin ve üzerine fıstığını serpin ve tekrar kalan parça yufkaları yağlayıp dizin.
  • Sonra tüm yuvarlak olan yufkaları aralarını yağlayarak tamamını dip bitirdikten sonra dilimleyin ve kalan yağı her yerine gezdirin.
  • 180 derecede kızarana kadar pişirin.
  • Tatlı pişerken şerbeti hazırlayın şerbet kaynamaya başlayınca 15 dk kadar daha kaynatıp altını kapatın.
  • Fırından aldığımız tatlımızı ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökün ve dinlenmeye bırakın tatlı sıcak şerbet ılık olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder