Fıstıklı Havuç Dilimi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası (470 gr)
- 200 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase iri kıyılmış fıstık
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Fıstıklı Havuç Dilimi Tarifi Yapılışı
- Baklava yufkasının tamamını tezgaha alıp büyük boy yuvarlak borcam büyüklüğünde kesin.
- Tereyağını eritin ve üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Tepsinin tabanına yuvarlak yufkadan 3 adet aralarına yağ sürerek üst üste alın.
- Bundan sonra diğer parça olanların bir kısmını birer kat dizip aralarını yağlayın.
- Orta kısmına bir kat daha yuvarlak yufkadan yerleştirin ve üzerine fıstığını serpin ve tekrar kalan parça yufkaları yağlayıp dizin.
- Sonra tüm yuvarlak olan yufkaları aralarını yağlayarak tamamını dip bitirdikten sonra dilimleyin ve kalan yağı her yerine gezdirin.
- 180 derecede kızarana kadar pişirin.
- Tatlı pişerken şerbeti hazırlayın şerbet kaynamaya başlayınca 15 dk kadar daha kaynatıp altını kapatın.
- Fırından aldığımız tatlımızı ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökün ve dinlenmeye bırakın tatlı sıcak şerbet ılık olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder