Malzemeler
- Dilediğimiz kadar süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı ucu ile karbonat
- 1 çay kaşığı ucu ile tuz
Yapılışı
- Önceden kaynatmış olduğumu sütümüzü 5 dakika kadar serçe parmağımızi yakmayacak şekilde ısıtıyoruz
- Daha sonra 3 yemek kaşığı yoğurdumuzun içine 1 çay kaşığı ucu ile karbonat ve tuzumuzu ekliyoruz
- Sütümüze karıştırıyoruz.
- Daha sonra güveçlerimize döküyoruz.
- Önceden 180 derecede 5 dk ısıttığımız fırınımıza koyup 7-8 saat kadar bekletiyoruz eğer mutfağımız sıcak ise ısıtma işlemi 1 kere yeterli olacaktır eğer soğuk ise mutfağımız bu işlemi yoğurtları fırından çıkarmadan bir iki kez daha 5 dakika kadar fırınımızı ısıtmamız gerekli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder