Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet enginar
- 1 yemek kaşığı un
- 1 küçük limonun suyu
- Tuz
İç harcı için;
- 1 adet soğan
- 500 gram hazır konserve garnitür (dilerseniz dondurulmuşta tercih edebilirsiniz)
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Dereotu
Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı
- Enginarlar limonlu unlu çırpılmış suyla düdüklüde 10 dk pişirilir.Bir kenara alınır.
- Yayvan bir tencerede soğan yemeklik doğranır zeytinyağda sotelenir.
- Garnitürlerde eklenerek tuz ve karabiberi ayarlanarak enginarların suyundan da eklenerek özleşene kadar pişirilir.
- Enginarların içerisine kaşık yardımıyla koyulur azcık su eklenip 5 dk kadar özleşmesi için pişirilir.
- Ocağın altı kapatılır.
- Dinlendirildikten sonra dereotuyla süslenip lezzetlendirilir.
Servise hazır afiyet olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder