23 Nisan 2021 Cuma

Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 küçük limonun suyu
  • Tuz

İç harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 500 gram hazır konserve garnitür (dilerseniz dondurulmuşta tercih edebilirsiniz)
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Dereotu

    Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  • Enginarlar limonlu unlu çırpılmış suyla düdüklüde 10 dk pişirilir.Bir kenara alınır.
  • Yayvan bir tencerede soğan yemeklik doğranır zeytinyağda sotelenir.
  • Garnitürlerde eklenerek tuz ve karabiberi ayarlanarak enginarların suyundan da eklenerek özleşene kadar pişirilir.
  • Enginarların içerisine kaşık yardımıyla koyulur azcık su eklenip 5 dk kadar özleşmesi için pişirilir.
  • Ocağın altı kapatılır.
  • Dinlendirildikten sonra dereotuyla süslenip lezzetlendirilir.
  • Servise hazır afiyet olsun🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder