30 Nisan 2021 Cuma

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç (300g)
  • 1 paket ceviz içi (150g)

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı şeker
  • 2 litre Süt
  • 1 paket vanilya

    Güllaç Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız tencereye şeker, süt ve vanilyayı alalım. Karıştırarak şekerler eriyene kadar karıştıralım.
  • Hazır olan şerbetimizi ocaktan alalım ve el yakmayacak sıcaklığa gelene kadar yaklaşık 5 dakika ılımaya bırakalım.
  • Güllaç yapraklarımızı sütle ıslatarak tepsimize alalım. 6 veya 7 adet güllaç yaprağını bu şekilde ıslatarak üst üste düzelim, dövülmüş ceviz içini üzerine serpelim.
  • Ardından tekrar kalan güllaç yapraklarını sütlü şerbet ile ıslatarak üst üste dizelim.
  • Hazırladığımız güllacımızı 1-2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Güllacımızın üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim. Ben antep fıstığı ve çilek dilimleri ile süsledim. Güllacımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder