Kabak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 100 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı domates püresi
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı karabiber
Kabak Sarması Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabakları bol suyla yıkayıp kurulayın. Ardından rulo olacak şekilde uzun ince doğrayın.
- Bir kasenin içinde yarım yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı kabakların üzerine fırça yardımıyla sürün.
- Sosladığınız kabakları fırında 10 dakika pişirin.
- İç harcı için; Derin bir kasede kıyma, pirinç, domates püresi, karabiber ve kimyonu karıştırın.
- Fırınlanmış ve soğutulmuş kabakların içerisine, hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup rulo şeklinde sarın.
- Hazırladığınız kabak ruloları tepsiye dik bir şekilde yerleştirin.
- Zeytinyağını sos tavasında kızdırın ve içerisine sarımsak tozu ilave edin.
- Sarımsaklı zeytinyağını kabakların üzerinde gezdirin.
- Kalan iç harcı salça ile birleştirin. Üzerine sıcak su ekleyerek kıvamını açın.
- Hazırladığınız karışımı kabak ruloların üzerinde gezdirin. Kabak sarmasını önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
- Açılmasını önlemek için ortadan tahta şiş geçirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder