29 Nisan 2021 Perşembe

Kabak Sarması Tarifi

 

Kabak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 100 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı karabiber

Kabak Sarması Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabakları bol suyla yıkayıp kurulayın. Ardından rulo olacak şekilde uzun ince doğrayın.
  • Bir kasenin içinde yarım yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı kabakların üzerine fırça yardımıyla sürün.
  • Sosladığınız kabakları fırında 10 dakika pişirin.
  • İç harcı için; Derin bir kasede kıyma, pirinç, domates püresi, karabiber ve kimyonu karıştırın.
  • Fırınlanmış ve soğutulmuş kabakların içerisine, hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup rulo şeklinde sarın.
  • Hazırladığınız kabak ruloları tepsiye dik bir şekilde yerleştirin.
  • Zeytinyağını sos tavasında kızdırın ve içerisine sarımsak tozu ilave edin.
  • Sarımsaklı zeytinyağını kabakların üzerinde gezdirin.
  • Kalan iç harcı salça ile birleştirin. Üzerine sıcak su ekleyerek kıvamını açın.
  • Hazırladığınız karışımı kabak ruloların üzerinde gezdirin. Kabak sarmasını önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Açılmasını önlemek için ortadan tahta şiş geçirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder