28 Nisan 2021 Çarşamba

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet uzun patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 5 adet sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Salçalı su için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su

Üzeri için :

  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber

    Yapılışı

  • Soğan ve sarımsağı robottan geçirelim.
  • Etimizi bir kaba alalım üzerine soğanları ekleyelim.
  • Salça ve baharatlarını ekleyip elimizle 5 dk yoğuralım.
  • Patlıcanları yuvarlak şekilde uç kısmını tam kesmeden dilimleyelim (yani ağzı açık kalacak tam uç kısmı kesilmeyecek videodan izlerseniz daha net anlayabilirsiniz)
  • Patlıcanları tuzlayalım (ben su da bekletmedim tazeydi) aralarına et dolduralım ve güveç tepsisine dizelim.
  • Üzerine salçalı su dökelim.
  • Domates biber ekleyip üzerini alimünyum folyo ile kapatalım .
  • 200 derecede 1 saat kadar pişirelim. 😋😋 mutlu kalın 😌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder