Malzemeler
- 3 adet uzun patlıcan
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 5 adet sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Salçalı su için:
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
Üzeri için :
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
Yapılışı
- Soğan ve sarımsağı robottan geçirelim.
- Etimizi bir kaba alalım üzerine soğanları ekleyelim.
- Salça ve baharatlarını ekleyip elimizle 5 dk yoğuralım.
- Patlıcanları yuvarlak şekilde uç kısmını tam kesmeden dilimleyelim (yani ağzı açık kalacak tam uç kısmı kesilmeyecek videodan izlerseniz daha net anlayabilirsiniz)
- Patlıcanları tuzlayalım (ben su da bekletmedim tazeydi) aralarına et dolduralım ve güveç tepsisine dizelim.
- Üzerine salçalı su dökelim.
- Domates biber ekleyip üzerini alimünyum folyo ile kapatalım .
- 200 derecede 1 saat kadar pişirelim. 😋😋 mutlu kalın 😌
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder