Patates Yemeği (Yoğurtlu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase doğranmış et
- 3 adet patates
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 orta boy kase yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı haspir
- Tuz
Patates Yemeği (Yoğurtlu) Tarifi Yapılışı
- Etimizi zeytinyağı ile birlikte hafif kavuralım çabuk pişsin derseniz düdüklü tencereyi tercih ediniz.
- Üzerine biraz su ekleyip pişmeye bırakın 15 dakika yeterli olur sanırım.
- Sonra bir tencereye alın kaynayınca patateslerini bırakın beraberce pişsinler.
- Patates pişerken bir çırpma kabına yoğurt yumurta ve unu ekleyip çırpın pişen patatese önceden hazır olan nohutu ekleyin .
- Sonra hazırladığımız yoğurdu ekleyin. Ve karıştırın .
- Sonra tavaya tekrar şöyle üç yemek kaşığı kadar yağ bırakıp ısıtın üzerine haspiri döküp ocaktaki yemeğinizin üzerine dökün yemeğiniz hazır oldu yanında pirinç veya bulgur pilavı ile ılık servis yapın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder