Hafif İftar Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Vanilin
- Kabartma tozu
Keki Islatmak İçin
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi İçin
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- Vanilin
- 1 adet toz kremşanti
Üzeri İçin
- Hindistan cevizi
- Çilek
Karamel Sos İçin
- İsteğe bağlı fındık fıstık vb
Hafif İftar Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Un vanilin kabartma tozu ekleyip tekrar çırpıp yağlanmış borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.
- Muhallebi için kremşanti hariç bütün malzemelerimizi karıştırıp pişiriyoruz. Pişen ve soğuyan muhallebimize toz kremşanti ekleyip blendırdan geçiriyoruz.
- Pişen ve tamamen soğuyan kekimizi 2 bardak şekerli sütle ıslatıyoruz. Muhallebimizi üzerine yayıp 2 saat kadar buz dolabında dinlendiriyoruz. Dinlenen tatlımızı süsleyip servis ediyoruz. Afiyet şifa olsun 🌼.
Not: Keki çok çabuk pişen bir tatlı o yüzden kontrollü pişiriyoruz. Isı ve pişirme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir. Fırınınız fansız ise kekinizi pişirirken yanına 1 kase su koyabilirsiniz. Yumuşacık olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder