18 Nisan 2021 Pazar

Hafif İftar Tatlısı Tarifi

 

Hafif İftar Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Vanilin
  • Kabartma tozu

Keki Islatmak İçin

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • Vanilin
  • 1 adet toz kremşanti

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi
  • Çilek

Karamel Sos İçin

  • İsteğe bağlı fındık fıstık vb  

    Hafif İftar Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Un vanilin kabartma tozu ekleyip tekrar çırpıp yağlanmış borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.
  • Muhallebi için kremşanti hariç bütün malzemelerimizi karıştırıp pişiriyoruz. Pişen ve soğuyan muhallebimize toz kremşanti ekleyip blendırdan geçiriyoruz.
  • Pişen ve tamamen soğuyan kekimizi 2 bardak şekerli sütle ıslatıyoruz. Muhallebimizi üzerine yayıp 2 saat kadar buz dolabında dinlendiriyoruz. Dinlenen tatlımızı süsleyip servis ediyoruz. Afiyet şifa olsun 🌼.
  • Not: Keki çok çabuk pişen bir tatlı o yüzden kontrollü pişiriyoruz. Isı ve pişirme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir. Fırınınız fansız ise kekinizi pişirirken yanına 1 kase su koyabilirsiniz. Yumuşacık olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder