18 Nisan 2021 Pazar

Ali Nazik Tarifi

 

Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 500-600 gram kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Sıcak su

Altı için

  • 2 su bardağı kadar süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz biber

Yemeğin yanında servis etmek için:

  • 5-6 yeşilbiber
  • 2-3 kırmızı biber
  • Maydanoz

    Ali Nazik Tarifi Yapılışı

  • Tencereye aldığımız et suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Tereyağı eklenir ve karıştırılır.
  • Daha sonra salça, tuz ve baharatlar eklenir.
  • Üzerini kapatacak kadar sıcak su konur ve etler yumuşayana kadar pişer. Gerekirse su takviyesi yapılır.
  • Ocağın üzerine aldığımız köz tavasında patlıcanları, biberleri közleriz.
  • Daha sonra soyar ve ince ince doğrarız.
  • Çırptığımız süzme yoğurt ve rendelediğimiz sarımsakla karıştırır, biraz tuz serperiz.
  • Üzerine zeytinyağında hafif kavurduğumuz toz biberi gezdirir, pişen eti paylaştırırız.
  • Küçük kıydığımız maydanozlarla ve közlediğimiz biberlerle servis ederiz.Afı̇yet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder