Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler
- 4 patlıcan
- 500-600 gram kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- Sıcak su
Altı için
- 2 su bardağı kadar süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz biber
Yemeğin yanında servis etmek için:
- 5-6 yeşilbiber
- 2-3 kırmızı biber
- Maydanoz
Ali Nazik Tarifi Yapılışı
- Tencereye aldığımız et suyunu çekene kadar kavrulur.
- Tereyağı eklenir ve karıştırılır.
- Daha sonra salça, tuz ve baharatlar eklenir.
- Üzerini kapatacak kadar sıcak su konur ve etler yumuşayana kadar pişer. Gerekirse su takviyesi yapılır.
- Ocağın üzerine aldığımız köz tavasında patlıcanları, biberleri közleriz.
- Daha sonra soyar ve ince ince doğrarız.
- Çırptığımız süzme yoğurt ve rendelediğimiz sarımsakla karıştırır, biraz tuz serperiz.
- Üzerine zeytinyağında hafif kavurduğumuz toz biberi gezdirir, pişen eti paylaştırırız.
- Küçük kıydığımız maydanozlarla ve közlediğimiz biberlerle servis ederiz.Afı̇yet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder