21 Nisan 2021 Çarşamba

Hem Kendi Hem Görüntüsü Tatlı Bir Tatlı Çilek Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Çilek sosu için:

  • 300 gram kadar çilek
  • Yarım su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Bisküvi

    Yapılışı

  • Öncelikle süt ,irmik ve nişastayı tencereye koyup muhallebili pişiriyoruz.
  • Kıvam alınca tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Islattığımız borcuma döküp üzerine bisküvi diziyoruz.
  • Çilekleri derin bir kaba alıp su ekleyip blendrdan geçiriyoruz.
  • Nişasta ve şekeri ekleyip pişiriyoruz.
  • Bisküvilerin üstüne çilek sosumuzu döküp soğumaya bırakıyoruz.
  • Dilimleyip servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder