Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Çilek sosu için:
- 300 gram kadar çilek
- Yarım su bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Bisküvi
Yapılışı
- Öncelikle süt ,irmik ve nişastayı tencereye koyup muhallebili pişiriyoruz.
- Kıvam alınca tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Islattığımız borcuma döküp üzerine bisküvi diziyoruz.
- Çilekleri derin bir kaba alıp su ekleyip blendrdan geçiriyoruz.
- Nişasta ve şekeri ekleyip pişiriyoruz.
- Bisküvilerin üstüne çilek sosumuzu döküp soğumaya bırakıyoruz.
- Dilimleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder