21 Nisan 2021 Çarşamba

Beşamel Soslu Fırın Makarna (Börek Tadında) Tarifi

 

Beşamel Soslu Fırın Makarna (Börek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket fırın makarna

Beşamel sos;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı beyaz peynir
  • 10 dal dere otu ( ince kıyılmış)

Üzeri için;

  • Tereyağ
  • Kaşar peyniri rendesi

    Beşamel Soslu Fırın Makarna (Börek Tadında) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle makarnayı kaynamış tuzlu suda haşlıyoruz.
  • Diğer taraftan beşamel sos için, tencereye sıvı yağ, süt, un ve tuz koyuyoruz karıştırıp ocağa alalım.
  • Beşamel sos fokurdamaya başlayınca ocaktan alalım.
  • Karabiberi ekleyip biraz soğuduktan sonra içine peynir ve dere otunu ekleyelim.
  • Makarnayı süzüp borcama alalım.
  • Üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosu dökelim karıştıralım.
  • Üzerine tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Üzeri kızarınca zaten pişmiş oluyor, makarna sosu iyi çekmesi için piştikten sonra 15 dakika fırının içinde bekletelim ve afiyetle yiyelim 🙂.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder