Beşamel Soslu Fırın Makarna (Börek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket fırın makarna
Beşamel sos;
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı beyaz peynir
- 10 dal dere otu ( ince kıyılmış)
Üzeri için;
- Tereyağ
- Kaşar peyniri rendesi
Beşamel Soslu Fırın Makarna (Börek Tadında) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle makarnayı kaynamış tuzlu suda haşlıyoruz.
- Diğer taraftan beşamel sos için, tencereye sıvı yağ, süt, un ve tuz koyuyoruz karıştırıp ocağa alalım.
- Beşamel sos fokurdamaya başlayınca ocaktan alalım.
- Karabiberi ekleyip biraz soğuduktan sonra içine peynir ve dere otunu ekleyelim.
- Makarnayı süzüp borcama alalım.
- Üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosu dökelim karıştıralım.
- Üzerine tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Üzeri kızarınca zaten pişmiş oluyor, makarna sosu iyi çekmesi için piştikten sonra 15 dakika fırının içinde bekletelim ve afiyetle yiyelim 🙂.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder