Hindistan Cevizli Gün Kurusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı hindistan cevizi tozu
- 8 adet gün kurusu (Kaynamış suda bekleteceğiz)
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı bal veya hurmaözü veya pekmez (Bunları katmak isteğe bağlı)
Hindistan Cevizli Gün Kurusu Tarifi Yapılışı
- 8 adet gün kurusunu hepsi ıslanacak şekilde kaynar suda 5 dakika kadar bekletin.
- 1 su bardağı hindistan cevizi tozunu robota alın ve un hale gelene kadar çektirin.
- Gün kurularını da ekleyin hepsi parçalanana kadar robotta çektirin.
- Yarım su bardağı sütü ekleyin robotta çektirin.
- Yumuşak bir şekil alabilecek kıvamda olacak, sıvı olmayacak.
- Siz elle yuvarlak şekilde verebilirsiniz ben yağlı kağıt serili kare tabağa kaşık yardımıyla koyup dondurucuda 15 dakika kadar beklettim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder