Hünkar Beğendi (Böylesini Yemediniz) Tarifi İçin Malzemeler
Et sote için;
- 1 kg dana kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü)
Beğendi için;
- 5 tane orta boy patlıcan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt (200 ml bardak ölçüsü)
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gram kaşar peyniri ( bir kase kadar)
- Yarım çay kaşığı karabiber
Hünkar Beğendi (Böylesini Yemediniz) Tarifi Yapılışı
- Etimizi tencereye koyalım ve suyunu çekene kadar kavuralım.
- Et kavrulurken sosumuzu hazırlayalım.
- Yağ eriyince unu ilave edip bir iki karıştırınca salçamızıda koyup biraz daha kavurup baharatları ilave edelim.
- Azar azar suyu ilave edelim ve bir taşım kaynatalım ( sosumuzu un ile hazırladığımız için etimizin daha yoğun ve kıvamlı olmasını sağlıyor.
- Emin olun çok lezzetli oluyor).
- Etimizin pişmeye yakın olması lazım.
- Sosumuzu ete ekleyelim.
- Soğanı ikiye kesip içine koyalım.
- Biberi de bütün koyalım.( burda soğan ve biberin kokusunun ve tadının ete. Geçmesi ben bu şekilde yapıyorum).
- Düdüklünün kapağını kapatıp buharı çıkınca 15 dk pişirelim.
- Beğendi için; Patlıcanları közleyince rondodan geçirelim.
- Tavada unun kokusu çıkana kadar yağ ile kavuralım.
- Yavaş yavaş sütü ilave edelim daha sonra patlıcanlarıda koyup biraz pişirelim.
- En son kaşar peyniri ve karabiberide ekleyip altını kapatalım.
- Servis tabağına önce beğendisini sonrada muhteşem sosuyla pişen etimizden koyup istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder