18 Nisan 2021 Pazar

Hünkar Beğendi (Böylesini Yemediniz) Tarifi

 

Hünkar Beğendi (Böylesini Yemediniz) Tarifi İçin Malzemeler

Et sote için;

  • 1 kg dana kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü)

Beğendi için;

  • 5 tane orta boy patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (200 ml bardak ölçüsü)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram kaşar peyniri ( bir kase kadar)
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Hünkar Beğendi (Böylesini Yemediniz) Tarifi Yapılışı

  • Etimizi tencereye koyalım ve suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Et kavrulurken sosumuzu hazırlayalım.
  • Yağ eriyince unu ilave edip bir iki karıştırınca salçamızıda koyup biraz daha kavurup baharatları ilave edelim.
  • Azar azar suyu ilave edelim ve bir taşım kaynatalım ( sosumuzu un ile hazırladığımız için etimizin daha yoğun ve kıvamlı olmasını sağlıyor.
  • Emin olun çok lezzetli oluyor).
  • Etimizin pişmeye yakın olması lazım.
  • Sosumuzu ete ekleyelim.
  • Soğanı ikiye kesip içine koyalım.
  • Biberi de bütün koyalım.( burda soğan ve biberin kokusunun ve tadının ete. Geçmesi ben bu şekilde yapıyorum).
  • Düdüklünün kapağını kapatıp buharı çıkınca 15 dk pişirelim.
  • Beğendi için; Patlıcanları közleyince rondodan geçirelim.
  • Tavada unun kokusu çıkana kadar yağ ile kavuralım.
  • Yavaş yavaş sütü ilave edelim daha sonra patlıcanlarıda koyup biraz pişirelim.
  • En son kaşar peyniri ve karabiberide ekleyip altını kapatalım.
  • Servis tabağına önce beğendisini sonrada muhteşem sosuyla pişen etimizden koyup istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder