Patatesli Mantı Tarifi İçin Malzemeler
(6 kişilik)
- 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kadar tuz
- 2 yumurta
- 1-1.5 su bardağı su
İç harcı için
- 10 adet patates (büyüklüğüne göre ayarlanmalıdır)
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 adet soğan
- Karabiber
Sosu için
- 150-200 gram .tereyağı (İsteğe göre ayarlanabilir)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 2 kaşık salça
Üzeri için
- Sarımsaklı yoğurt (İsteğe bağlı)
Patatesli Mantı Tarifi Yapılışı
- Patatesleri haşlayıp eziyoruz.
- 5 tane soğanı yağda kavuruyoruz.
- Toz biber, karabiber ,patatesli karıştırıyoruz.
- Sonra hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Hamuru yoğurduktan sonra 2 beze yapıp 15 dakika dinlendirelim.
- Sonra açalım.
- Çay bardağıyla keselim hamurları.
- İç harcımızdan içine koyarak kapatalım.
- Pişirme süresince kaynayan suyun içine bir tatlı kaşığı tuz mantıları içine atarak 10 dakika pişirelim
- Piştikten sonra ocaktan alıp soğuk su ilave edip kevgirle süzelim.
- Süzdüğümüz mantıları tepsiye aktaralım.
- Üzerine tereyağlı toz biberli pul biberli sosumuzu dökelim.
- Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder