18 Nisan 2021 Pazar

Patatesli Mantı Tarifi

 

Patatesli Mantı Tarifi İçin Malzemeler

(6 kişilik)

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kadar tuz
  • 2 yumurta
  • 1-1.5 su bardağı su

İç harcı için

  • 10 adet patates (büyüklüğüne göre ayarlanmalıdır)
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 adet soğan
  • Karabiber

Sosu için

  • 150-200 gram .tereyağı (İsteğe göre ayarlanabilir)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 kaşık salça

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt (İsteğe bağlı)

    Patatesli Mantı Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri haşlayıp eziyoruz.
  • 5 tane soğanı yağda kavuruyoruz.
  • Toz biber, karabiber ,patatesli karıştırıyoruz.
  • Sonra hamurumuzu yoğuruyoruz.
  • Hamuru yoğurduktan sonra 2 beze yapıp 15 dakika dinlendirelim.
  • Sonra açalım.
  • Çay bardağıyla keselim hamurları.
  • İç harcımızdan içine koyarak kapatalım.
  • Pişirme süresince kaynayan suyun içine bir tatlı kaşığı tuz mantıları içine atarak 10 dakika pişirelim
  • Piştikten sonra ocaktan alıp soğuk su ilave edip kevgirle süzelim.
  • Süzdüğümüz mantıları tepsiye aktaralım.
  • Üzerine tereyağlı toz biberli pul biberli sosumuzu dökelim.
  • Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder